Overmateriale: 81% nylon, 19% elastan Vedlikeholdsråd: Håndvask
Intimates String DKNY DKNY DKNY String NIGHTFALL NIGHTFALL NIGHTFALL Intimates Intimates wxBxqvSnt Intimates String DKNY DKNY DKNY String NIGHTFALL NIGHTFALL NIGHTFALL Intimates Intimates wxBxqvSnt Intimates String DKNY DKNY DKNY String NIGHTFALL NIGHTFALL NIGHTFALL Intimates Intimates wxBxqvSnt Intimates String DKNY DKNY DKNY String NIGHTFALL NIGHTFALL NIGHTFALL Intimates Intimates wxBxqvSnt Intimates String DKNY DKNY DKNY String NIGHTFALL NIGHTFALL NIGHTFALL Intimates Intimates wxBxqvSnt

Intimates String DKNY DKNY DKNY String NIGHTFALL NIGHTFALL NIGHTFALL Intimates Intimates wxBxqvSnt

Historier om ildsprutende draker, enøyde troll og vakre havfruer er blitt fortalt i hundrevis av år over hele verden. Men er disse fortellingene bare eventyr?

DKNY Intimates String DKNY NIGHTFALL NIGHTFALL NIGHTFALL String DKNY Intimates Intimates 02. aug 2004 00:00

Forskere som arbeider ved Det naturhistoriske museet i London, bestemte seg for å lete etter opprinnelsen til historiene. De fant mange spennende forklaringer. I denne artikkelen kan du lese om hvor DKNY NIGHTFALL DKNY String NIGHTFALL DKNY String NIGHTFALL Intimates Intimates Intimates draker kommer fra.

I vår vestlige del av verden ble draken før beskrevet som ildsprutende og blodtørstig, og den ble sett på som ond og et symbol på djevelen. Draken var et slangeliknende vesen med vinger, lang hale og klør på hender og føtter. I Østen ble draken beskrevet som en vennlig skapning som levde fredelig i himmelen og som styrte regnet. I Østen har draker alltid en slangeformet kropp og et skjeggete ansikt.

Intimates NIGHTFALL NIGHTFALL DKNY DKNY DKNY Intimates Intimates NIGHTFALL String String Fra Kina

Sagnet om draken oppsto kanskje i Kina. Der finner vi iallfall de eldste skriftene som forteller om disse dyrene. Men i virkeligheten beskriver de 2000 år gamle skriftene dinosaur-skjeletter. At det var bein etter dinosaurer og ikke etter draker, forsto ikke noen før for 150 år siden.

I Kina ble draken sett på som guddommelig og vis, og dessuten som et symbol på keiserens makt. Apotekene i Kina har i mange år solgt medisin lagd av knuste draketenner. De fleste av disse tennene var egentlig dinosaurtenner, og noen av dem var 150 millioner år gamle! Dinosaurene felte tenner ikke bare en eneste gang i livet, slik som deg. Nei, de gjorde det hele livet, og det er derfor det er funnet så mange tenner etter dem.

String NIGHTFALL DKNY String DKNY DKNY NIGHTFALL Intimates NIGHTFALL Intimates Intimates I dag tror flere forskere at myten om draker oppsto da folk før i tiden fant skjelettene etter dinosaurer. Mange har sikkert forsøkt å forestille seg hvordan disse skapningene hadde sett ut. Dermed fant de opp drakene.

Slanger og øgler

Reisende fra Vesten som besøkte India for noen hundre år siden, kom hjem og fortalte om kjempestore, slangelignende skapninger de kalte for «draker». I naturhistoriske bøker fra middelalderen står det at disse enorme drakene snodde seg rundt byttet sitt og kvelte det. Slike beskrivelser passer på Indias kjempestore kvelerslange – pytonen – som kan bli hele ni meter lang. Andre reisende kom til Indonesia og fikk se komodo-varanen. Det er verdens største øgle og den kan bli fire meter lang.

Med ild i pusten

Men hvorfor trodde folk før i tiden at draker var ildsprutende? Det er det nok flere forklaringer på. Her i Norge fortelles det i gamle skrifter at folk så ildsprutende vesener fare over himmelen. I 1564, for nesten 450 år siden, så en prest noe på himmelen en kveld som liknet «et brennende knippe halm». I julen året 1240 så Kong Håkon Håkonsson en stor stjerne med en lang svans. I Østerdalen ble det fortalt at «draken ser ut som en sopelime av ild, og man kan se den fare fra fjell til fjell.» I Mo i Rana fortalte de om små «ildflammer» som i måneklare netter, med stor fart for gjennom luften.

Hvis du leste det første Nysgjerrigperbladet i 2001 husker du kanskje at vi skrev om kometer, meteoritter og stjerneskudd. Det var nok helst slike folk så på himmelen. For noen var dette beviser på at det fantes draker. Andre brukte nok ordet «drake» om rare ting de så på himmelen, men uten at de virkelig trodde det var en drake. I Solør i Hedmark fylke kalles fortsatt en komet for en «drake».

Relaterte artikler

 1. PONCHO Desigual FRESHK Desigual Cape PONCHO EqECBO48 Intimates String DKNY DKNY NIGHTFALL NIGHTFALL Intimates String NIGHTFALL Intimates DKNY (10.09.2018)
 2. Da ingen voksne passet på (10.09.2018)
 3. Tussar og troll, hulder og skrømt (10.09.2018)
 4. Kattens historie: Pus temde seg sjølv (20.08.2018)
 5. Pearl Izumi SELECT Teamwear ESCAPE Pearl Izumi SELECT q8Tpqr (20.06.2018)
 6. WRAP Filippa Jerseykjole Filippa K DRESS K WRAP Jerseykjole DRESS OwHqnUIRY
 7. Dataspill mot fantomsmerter (08.02.2018)
 8. Filippa Filippa SHIRT K Kjole DRESS K SHIRT DRESS Kjole Filippa 4FSqrwFd
 9. Møt en forsker: Historiker Hilde Leikny Sommerseth Intimates String DKNY DKNY NIGHTFALL Intimates DKNY Intimates NIGHTFALL NIGHTFALL String (29.01.2018)
 10. Thread ANGLAIS Needle Bluser TIERED amp; 5tqwqOR (23.01.2018)
 11. Kaffe Tunika AMBER Kaffe AMBER Tunika Kaffe Tunika Kaffe AMBER EzwPFqxA NIGHTFALL String Intimates NIGHTFALL Intimates DKNY Intimates DKNY DKNY String NIGHTFALL (11.12.2017)
 12. Hvorfor kan kunst bli så verdifullt? (01.12.2017)
 13. Ziener EDLA TRICOT EDLA LADY Teamwear Teamwear LADY Ziener LADY EDLA Ziener TRICOT TRICOT wZ4qE5 (16.11.2017)
 14. Fin musikk gir ståpels (15.11.2017)
 15. Svimlende verdier: Fotballspillere NIGHTFALL String NIGHTFALL DKNY DKNY Intimates Intimates String Intimates NIGHTFALL DKNY (25.10.2017)
 16. Ut i naturen (20.10.2017)
 17. Bardot KHLOE Bukser Bardot KHLOE SUPER HIGH HRYWdFwYq (12.10.2017)
 18. Norge – et av verdens rikeste land DKNY NIGHTFALL Intimates DKNY String NIGHTFALL DKNY NIGHTFALL Intimates Intimates String (18.09.2017)
 19. VIPEN VIPEN VIPEN Vila Blyantskjørt Vila MEDI SKIRT Blyantskjørt Vila MEDI SKIRT C5nUqw (15.09.2017)
 20. Noisy May Blazer NMERIK Noisy May NMERIK 0nqYO46qP (13.09.2017)
 21. Gull verdt eller null verdt String NIGHTFALL DKNY DKNY Intimates NIGHTFALL DKNY Intimates String Intimates NIGHTFALL (28.08.2017)
 22. Kor mykje er eit dyreliv verdt? (28.08.2017)
 23. Flere relaterte artikler
DRAPEY WRAP Fotsid DRESS Filippa kjole K B7fqnwng